JESSLAN

Jag är fet - på ett soft sätt

"Det är en kittlande resa, att lära känna sig själv".

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag ganska tidigt, trots att jag har så svårt att somna. Jag har som en stress som trycker över bröstet, som får mitt hjärta att skena och gör det svårt att andas. Vet inte om det är någon slags ångest, men jag kan huruvida inte lokalisera känslan i en händelse. Förstår inte riktigt varför min kropp gör så här. Hur som helst; jag vaknade, kände lusten och längtan efter en glass, så jag kravlade mig upp ur sängen, satte på filip&fredriks podcast och gick mot macken, fortfarande iklädd min pyjamas. #Livet.
 
Jag kom hem, åt, somnade om lite men bestämde mig sedan för att dra ett löp och senare ta en kort simtur. Det var skönt men lite jobbigt och magen började påminna mig om att glass var det enda den blivit bjuden på idag. Så jag begav mig till en strandresaturang, beställde en blue cheese-fylld hamburgare och en smoothie medan jag läste lite läxor. Senare skulle jag iväg till skolan för att fortsätta plugga på min virussega dator och ikväll ska jag avsluta dagen med bio.
 
Innan jag hann åka till badhuset ringde min telefon till, det var min farmors bror (eller min pappas morbror) Lasse som hörde av sig genom skype. Lasse är den som inte är som alla andra. Han är kanske lite av en Johnnie the Rocker, om jag nu tillåts dra en Magnus Uggla-referens, "han gick sin egen väg". När Lasse hade gått ut skolan försvann han några dagar, ingen visste vart han tagit vägen förrän familjen Holmqvist mottog ett samtal från Göteborg, där Lasse begett sig och nu ringde från, endast för att meddela att han hade fått jobb på en båt och tänkte bege sig till Kina. Nu berättade han, denna 75+ man, att han över jul kommer åka till Västindien med några vänner för att fira sin födelsedag och allt var det var. De skulle åka runt till olika öar och ha det fett.
 
Lasse är väl vad man kallar en människa som lever. Han gör saker, och för det respekterar jag honom. Måhända att min chef (och fler) brukar skoja om att jag kommer sluta som en Kärrtorpskärring med hängpattar och whiskeyröst. Bitter och högljudd. Och kanske kommer jag det, men jag känner med ett lugn att mellan mina festkvällar på kvarterspuben, då kommer jag fan också göra saker.
 
För när jag satt där på restaurangen på stranden idag och tänkte på hur jag spenderat hela denna dag i endast sällskapet av mig själv kände jag mig lycklig. Jag hade det så himla trevligt. Jag beställde vad jag ville ha och tittade på de andra gästerna och vissa tittade tillbaka. Vad de tänkte vet jag inte men jag undrade inte heller. För jag satt där på min plaststol med min ljuvliga hamburgare och kände att jag var självständig, sexig och att jag levde.
 
Hur mitt liv än må bli och var jag än må vara när jag är gammal hoppas jag att jag kommer fortsätta min resa med mig själv, lära känna alla mina sidor och fortsätta utvecklas tills jag blir så bra jag bara kan. Jag hoppas att jag kommer ha fina relationer, äta god mat och njuta av vänners goda lag. Jag hoppas att jag kommer resa och följa mitt hjärta, även om ingen vill följa med. Och jag hoppas att jag alltid kommer att älska. Älska äventyr, utmaningar, människor och mig själv. Ja, älska livet.

Caroline Heldman

Kategori: Allmänt

"We raise our little boys to view their bodies as tools to master their environments. We raise our little girls to view their bodies as projects to constantly be improved."

Skolans blodbuss

Kategori: Allmänt

En dag i veckan kommer en blodbuss till skolan och man kan lämna blod. Jag har tittat på den och känt att jag inte vill. Inte bara för att jag såg ett läskigt criminal minds-avsnitt utan främst för att det känns obehagligt. Obehagligt, ja. Det var min bortförklaring.

Tror ni inte att det är ganska OBEHAGLIGT att ligga döende på en motorväg och känna hur livet strömmar ur en, samlas upp i en blodpöl under ens lealösa kropp?

Jo, DET tror jag är obehagligt.

unpowering

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en releasing day. Jag har smågråtit fler gånger under denna resa, särskilt under promenader då jag tänkt på orättvisor och saker som varit jobbiga med denna resa. För er som inte känner mig så väl; jag tycker om att gråta (så länge det inte är av smärta, då jävlar kniper jag igen), jag tycker det är befriande och som den känslomänniska jag är gillar jag inte att hålla saker inne.

Så idag blev jag faktiskt jätteledsen av en händelse. Inte bara småirriterad eller konstant frustrerad som jag är för jämnan, utan skitledsen. Så jag grät. Jag grät så att axlarna skakade, näsan snorade igen och ögonen svullnade ihop. Och även om det var för den jobbiga anledningen att jag ifrågasatte mig själv (jag är inte bra, jag duger inte, jag är inte tillräcklig) så var det så himla skönt. En utlösning min kropp väntat på.

Nu ska jag plugga lite, naila prov, läsa min bok med peppiga kommentarer och påminna mig om att jag är bra. Kanske är jag en power kvinna som Johanna sa ändå. Jag hoppas det.

Puss mina fina.

Ytligheternas och ytterligheternas land

Kategori: Allmänt

Idag bugade sig en man på gatan för mig för jag är så vacker. BUGADE.